Ryžių makaronai su tofu ir makadamijų riešutu kremo padažu

Ryžių makaronai su tofu ir makadamijų riešutu kremo padažu

@pinaburna ryžių makaronai su tofu ir makadamijų riešutų kremo padažu 🤎

Ingredientai:
• 180 g tofu
• Paprika
• Morka
• 5–6 pievagrybiai
• 150 g nevirtų ryžių makaronų
• 25 g skrudintų, smulkintų makadamijų riešutų
• Sauja smulkintų svogūnų laiškų
• 2 šaukštai sezamo sėklų
• 1 šaukštelis saldžios maltos paprikos
• Šviežios kalendros

Padažui:
• 60 g makadamijų riešutų kremo
• 3 šaukštai sojų padažo
• 2 česnako skiltelės (smulkintos)
• 1 šaukštelis ryžių acto
• 1 šaukštas vandens
• Laimo sulčių (pagal skonį)
• 1 šaukštas medaus
Grįžti į tinklaraštį

Nusausiname tofu, supjaustome kubeliais ir dedame į orkaitę. Kepame 35–45 minutes 180 °C temperatūroje

Padažui sumaišome makadamijų riešutų kremą, sojų padažą, smulkintą česnaką, ryžių actą, vandenį, laimo sultis ir medų iki vientisos masės

Supjaustome papriką, morką ir pievagrybius plonais griežinėliais. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname daržoves, kol suminkštės
Išvirtus ryžių makaronus sumaišome su tofu, svogūnų laiškais,daržovėmis, pievagrybiais ir padažu.

Ant viršaus užberiame skrudintus makadamijų riešutus, smulkintus svogūnų laiškus, sezamo sėklas ir kalendros. Skanaus!