Makadamijų riešutų skonio ledai

Makadamijų riešutų skonio ledai

Ingredientai (6-7 ledų porcijos)

  • 100g makadamijų riešutų sviesto SILKY
  • 400g kokosų pieno (skardinėje)
  • 100g datulių
  • 150g juodo šokolado (70% kakavos)
  • 30g makadamijų riešutų
Grįžti į tinklaraštį

Į blenderį supilkite makadamijų riešutų sviestą, kokosų pieną, datules ir sutrinkite iki vientisos masės.

Supilkite mišinį į silikonines ledų formeles ir įkiškite medines lazdeles. Dėl kreminės įdaro tekstūros nerekomenduojama naudoti įprastų (vertikalių) plastikinių ledų formelių, nes jos gali prilipti. 

Dėkite ledus į šaldiklį maždaug 3-4 valandoms, kad sustingtų.

Makadamijų šokolado užpilas:

Ištirpinkite juodąjį šokoladą. Susmulkinkite makadamijų riešutus, suberkite į ištirpintą šokoladą, išmaišykite.

Išimkite kiekvieną ledų porciją iš formos, apvoliokite tirpintame šokolade. Šokolado sluoksnis sutvirtės per kelias sekundes. Mėgaukitės iš karto arba laikykite šaldiklyje. Skanaus!