Lietiniai blyneliai su MACADELLA ir bananais

Lietiniai blyneliai su MACADELLA ir bananais

Lietiniai blyneliai su MACADELLA ir bananais ⤵️

Lietiniai blynai: 

  • 125g. macadamijų gėrimo NATURAL
  • 60g. Kvietinių miltų 
  • 1  kiaušinis
  • 1  v. šaukštas rapsų aliejaus  
  • 1 žiupsnelis druskos.  

Įdaras: 

  •  60-80g. arba kaip saldžiai norisi makadamijų riešutų kremo MACADELLA 
  • 1 bananas 
Grįžti į tinklaraštį

Eiga: 

1.Inde sumaišykite miltus su druska. Miltų viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų ir pamažu, maišydami, supilkite makadamijų NATURAL gėrimą.  Viską labai gerai šluotele išplakite iki vientisos konsistencijos, kad nebūtų gumuliukų. Palikite tešlą 15-20 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų, nes iš išbrinkusių miltų tešlos lietiniai pavyksta daug plonesni, tvirtesni, mažiau plyšta. 

2.Švarią, sausą keptuvę labai gerai įkaitinkite ir negausiai patepkite riebalais. 

3. Į keptuvę pilkite samtį tešlos, keptuvę pakelkite ir pasukiokite, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės plotą. Tada keptuvę sugrąžinkite ant ugnies, lietinį kepkite 1-2 min. arba iki kol jo krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet lietinį apverskite ir kepkite dar apie 1 minutę. 

4. Iškepusius blynus sudėti į  lėkštę ir palikti atvėsti. 

Įdaras ir pateikimas:

  1. Pusę blyno ištepti MACADELLA ir sudėti plonai pjaustytą bananą, užlenkti. Vieną pusę vėl patepti MACADELLA, sudėti bananą ir vėl  užlenkti.   
  2. Sulankstytą blyną  apkepti keptuvėje - taip jis bus traškesnis. 
  3. Blynus patiekti su klevų sirupu, uogienę, šviežiomis uogomis, makadamijų pabarstukais. 

Skanaus!