Cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės

Cinamoninės bandelės pagal Kitchen Julie (Julijos Steponavičiūtės) receptą.

Įdarui:
• 2 ir 1/2 puodelio kvietinių miltų
• 150 ml drungno gėrimo BARISTA
• 2 ir 1/2 šaukštelio sausų mielių
• 4 šaukštų cukraus
• 1 kiaušinio
• 50 g sviesto
• dosnaus žiupsnio druskos

Įdarui:
• ~100 g sviesto
• ~6 šaukštai cukraus
• 3 šaukštai Ceilono cinamono

Grįžti į tinklaraštį

Paruošimo būdas

Makadamijų piene ištirpdau cukrų ir mieles. Iškart maišau su kiaušiniu, tirpdytu (bet ne karštu) sviestu, druska, miltais.

Suminkau lipnią tešlą. Minkau bent 5 min. Jei tešla vis dar lieka itin lipni, įmaišau vos vos miltų (svarbu nepersistengti, nes kuo didesnis miltų santykis, tuo kietesnė ji gausis).

Palieku uždengtą 90 min. pakilti. Ant miltuoto paviršiaus iškočioju stačiakampį 5 mm plonumo.

Sumaišau minkšto sviesto + cukraus + cinamono mišinį įdarui ir jį paskleidžiu tešlos paviršiumi.

Susuku ilgą cilindrą, kurį pjaustau vienodo storumo gabalėliais, dėlioju kepimo popieriumi išklotame kepimo inde ir palieku dar ~ 90 min. pakilti arba kol padvigubėja.

Kepu 180 C orkaitėje apie 35 min. Prieš tai galima aptepti kiaušinio trynio + makadamijų pieno plakiniu.