Brioche bandelės su kakava ir makadamijų riešutų kremu

Brioche bandelės su kakava ir makadamijų riešutų kremu

@ana.tuomine  brioche bandelės su kakava ir makadamijų riešutų kremu 🌰🍁🍯🥮


BRIOCHE TEŠLAI (8-9 bandelės):

  • kvietiniai miltai - 560 g.
  • baltasis cukrus - 50 g.
  • kiaušinis (kambario temp.) - 2 vnt.
  • sviestas - 100 g.
  • druska - 0.5 šaukštelio
  • sausos mielės - 7 g.

KAKAVOS IR RIEŠUTŲ ĮDARUI:

  • makadamijų riešutų kremas su kakava ir medumi - 180 g.
  • pieninis šokoladas - 85 g.
  • sviestas - 100 g.
  • cukraus pudra - 80 g.
  • kakavos milteliai - 80 g.

GLAJUI:

  • baltasis cukrus - 3 šaukštai
  • vanduo - 1.5 šaukšto

+ ant viršaus barstome smulkintus skrudintus makadamijų riešutus.

 

Skanaus! 👋🏻

Grįžti į tinklaraštį

Pieną sumaišyti su cukrumi ir duoti pakilti.

Kiaušinius sumaišyti su cukrumi. Įpilti pieno ir mielių masę. Išmaišyti. Įberti miltus. Gerai išmaišyti ir per kelis kartus į tešlą įmaišyti sviestą. Suformuoti, įdėti į dubenį, uždengti maistine plėvele ir palikti pakilti mažiausiai dvigubai kambario temperatūroje arba šaldytuve per naktį

Kol tešla kyla, pasidarome įdarą. Ištirpiname sviestą su pieniniu šokoladu. Sumaišome visus reikalingus ingredientus.

Pasidarome glaju. Sumaišome cukrų su vandeniu ir pamaišant užviriname ant nedidelės ugnies. Visas cukrus turi ištirpti.

Pakilusią tešlą perdėti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočioti 5-6 mm. storio sluoksniu, užtepti įdarą ir suformuoti bandeles, kaip nurodyta vaizdo įraše.

Bandeles patepame plaktu kiaušiniu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje ~20 min

Ištraukus ir orkaitėje iškart patepame glajumi ir apibarstome riešutais.