Makadamija yra vienas vertingiausių riešutų pasaulyje, todėl dar yra vadinamas riešutų „karaliumi“. Itin maistingas, sodraus skonio, kreminės tekstūros, traškus riešutas yra idealus KETO, kadangi sudėtyje gausu riebalų, mažai cukraus ir angliavandenių.
Kova su cholesteroliu
Makadamijų riešutai yra vienas iš nedaugelio nesočiųjų omega-7 riebalų rūgščių šaltinių. Moksliniai tyrimai patvirtina, kad daug nesočiųjų omega-7 riebalų rūgščių turinčio maisto vartojimas palaiko sveiką cholesterolio kiekį.
Uždegimai ir Alzheimerio liga
Makadamijų riešutuose gausu antioksidantai, tokių kaip vitaminas E ir flavonoidai, kurie apsaugo nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Taip ląstelės ir audiniai lieka sveiki, o uždegimų ir Alzheimerio ligos rizika tampa mažesnė.
Maistingumo karalius, vėžio rizika ir senėjimo procesai
Makadamijų riešutai yra itin geras vitaminų ir mineralų šaltinis, įskaitant vitaminus E ir B1, varį, kalcį, geležį, magnį ir manganą, todėl šių riešutų vartojimas ne tik palaiko imunitetą, skatina smegenų veiklą ar atlieka lemiamą vaidmenį energijos apykaitoje, bet ir gali užkirsti kelią vėžio vystymuisi ir priešlaikiniam senėjimui.
Gerasis cholesterolis ir sveika širdis
Makadamijų riešutuose esantys mononesotieji riebalai didina širdžiai sveiko DTL cholesterolio kiekį, kuris padeda mažinti širdies ligų riziką, arterijų apnašų susidarymą ir uždegimus.
Cukraus kiekio kraujyje kontrolė
Mononesotieji riebalai ir mineralai, įskaitant magnį ir manganą, skatina jautrumą insulinui. Jautrumas insulinui lemia, kaip efektyviai jūsų organizmas gali reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Makadamijų riešutuose esanti palmitoleino rūgštis taip pat skatina jūsų kasą gaminti insuliną. Tai skatina sveiką cukraus kiekio kraujyje reguliavimą, o palmitoleino rūgšties priešuždegiminės savybės neutralizuoja uždegimą, kurį sukelia padidėjęs gliukozės kiekis kraujyje.
Svorio reguliavimas
Makadamijų riešutuose gausu sveikųjų riebalų ir maistinių skaidulų, kurios skatina sotumą ir malšina alkį. Reguliarus riešutų vartojimas padeda numesti svorio ir palaikyti svorį.
Skaidulos ir pagalba virškinimui
Makadamijų riešutuose yra daug tirpių maistinių skaidulų, kurios virškinamajame trakte sudaro gelį. Tirpios skaidulos lėtina virškinimą, palaiko žarnyno mikroflorą, didina mineralų pasisavinimą ir padeda organizmui pašalinti toksinus.